TRAINING

Als coach en consultant ben ik dagelijks bezig met gedragsbeïnvloeding. Wat je dan vooral faciliteert zijn tools voor teams/individuen om vanuit hun eigen kracht en beoordelingsvermogen op energieke wijze hun dagelijkse werkzaamheden te vervullen. Organisaties worden steeds complexer waarbij copingstrategieën, zoals medewerkers ze tot nu toe toepasten ineens niet meer werken. Om elke dag met plezier je werk te kunnen doen, wordt er een steeds groter beroep op intuïtie/EQ (emotionele intelligentie) gedaan. Daarnaast voelt het fijn om het verschil te kunnen maken voor je collega’s en/of je clienten.

Langs de lijn van het 70-20-10 principe heb ik een tweetal trainingen ontwikkeld, waarin het versterken van emotionele intelligentie en het toepassen van hospitality service in het dagelijks werk belicht wordt. Het blijkt dat mensen verreweg het meest (70%) tijdens het werk in de praktijk leren, 20 % leert men in sociale settings (van elkaar) en slechts 10% in trainingen. Vandaar dat de trainingen interactief en ervaringsgericht zijn opgezet. In elke training wordt men voorbereid op het toepassen van het geleerde in de praktijk, hetgeen in de eerstvolgende training geëvalueerd wordt. Daarnaast wordt er, om kennis en vaardigheden te onderhouden, een aantal praktijkopdrachten nageleverd. Het gaat er immers om dat er een gedragsverandering ontstaat.

Emotionele intelligentie

In deze training gaat het team aan de slag met het ontwikkelen van hun emotionele intelligentie om in het dagelijks werk situaties soepeler en effectiever te laten verlopen.

Er ontstaat zicht en vaardigheid op de volgende vlakken:

  • waar liggen mijn emotionele triggers?
  • hoe kan ik deze tijdig herkennen, omzeilen en/of ombuigen?
  • hoe kan ik anderen lezen (gezichts- en lichaamstaal)?
  • wat heeft de ander van mij nodig?
  • waar en hoe stel ik respectvol mijn grenzen?
  • hoe creëer ik een win-win situatie?

 

Hospitality

In deze training gaat het om het leveren van service met een smile, die van binnenuit gegeven wordt aan een client/ collega. Dus na deze training heb je antwoord op de vraag; hoe maak ik dagelijks met plezier het verschil, gegeven de hectiek, complexiteit en het overweldigend aantal regels, richtlijnen in de praktijk?

Er ontstaat zicht en vaardigheid op de volgende vlakken:

  • wat betekent excellente service voor mij?
  • waar word ik blij van?
  • wat kan ik voor de ander toevoegen in mijn dagelijkse praktijk?
  • waar wordt mijn client blij van?
  • hoe past dat binnen de service van de organisatie waarin ik werk?
  • waar zit de overlap in kansen en mogelijkheden?
  • waar zijn nog randvoorwaarden te scheppen en hoe pak je dat aan?
  • hoe meten & borgen we onze service?
  • hoe stellen we onze service bij?